Hvorfor er der så få kvinder der cykler?

De seneste par år har der været en stor stigning i antallet af motionscyklister, hvor det er klart mænd der vejer tungest i statistikken. Hvorfor er det mon sådan?

Det har Ulrich G. Albrechtsen fra DGI forsøgt at komme en forklaring på:

Piger går mere efter et socialt fællesskab, ikke at de ikke også vil køre stærkt, men de vil gøre det sammen for de gode oplevelser

Typisk er den professionelle cykelsport en egoistsport, men ude i motionscykelklubberne er der faktisk masser af socialt samvær – her kører man sammen i store grupper og der bliver snakket om alt mellem himmel og jord før, under og efter cykelturene.

Ulrich G. Alrechtsen er formand for et projekt i DGI, der skal få flere danskere og speciel kvinder til at hoppe op på jernhesten. Her vil man uddanne flere kvindelige trænere i landets cykelklubber og lave særlige hold for kvinder.

Mange kvinder vil helst træne med andre kvinder. Der er selvfølgelig også nogen, der gerne vil være en af drengene, og det er der også plads til, fortæller Ulrich G.

Han fortæller, at kvinder oftere cykler mountainbike end landevejscykling – formentlig fordi landevejscykling er mere tidskrævende.

DGI’s seneste tal viser, at man i 2014 havde 20.723 medlemmer i cykelklubberne, hvilket er en fremgang på 25 procent i forhold til året før. Men kun 5.129 af dem var piger og kvinder. Størstedelen af de danske motionscyklister træner dog selv og er ikke medlem af cykelklubber.

Kilde: TV2 Livsstil